TERITORIU: Regiunea Salento este identificată prin trei elemente climatice: soarele, arhitectul care creează grade generoase de zahăr, marea, responsabilă pentru mineralitatea vinurilor, și vântul care face ca această zonă să fie natural lipsită de boli și deosebit de potrivită pentru producerea de vinuri „naturale”. Caracterizată de zone plate extinse și reliefuri deluroase modeste, regiunea Salento este constituită geologic dintr-o structură calcaroasă de textură medie.
INFORMAȚII DESPRE SOI: Un amestec istoric din Salento, adesea realizat direct în vie, cu alternarea a opt plante de Negroamaro și două de Malvasia Nera. Negroamaro își datorează probabil numele termenilor „niger” (latină) și „mavros” (greacă), ambii referindu-se la culoarea neagră. Marea sa versatilitate îl face potrivit pentru toate tipurile de vinificație. Malvasia Nera, un soi de struguri cu o moliciune și o aromă deosebite, este cel mai bun pentru a echilibra calitățile angulare ale celorlalți doi struguri.
ZONA DE PRODUCȚIE: Salento – Apulia
ALTITUDINE PODGORIE: 100 m slm
TIPOLOGIA SOLULUI: Sol calcaro-argilos
GRAD DE ALCOOL: 14%
TEMPERATURA DE SERVIRE: 18° C
Informatii conformitate produs