Avem aici un vin spectaculos din Negroamaro (100%), recoltă 2007, cules aproape de prima brumă.
Soiuri de struguri: Negroamaro 100%
Culoare : Roșu rubin intens, cu reflexe granate.
Arome : Arome intense, care variază de la note de gem de prune până la indicii de cireșe în nuanțe de alcool și cacao, există loc pe finisaj și pentru note de lemn dulce.
Gust : Dulce și corpolent, echilibrat, cu note acide plăcute și taninuri robuste. Un finisaj persistent îmbunătățește revenirea buchetului aromat bogat deja perceput de nas.
Recomandări de asociere : Un vin de desert care se potrivește bine cu prăjituri uscate, pastă de migdale și brânză albastră.
Vinificare : ofilire pe plantă timp de aproximativ 30 de zile. Metodele de fermentație tradiționale sunt utilizate cu un capac plutitor, la o temperatură controlată (27-28 grade), efectuate în cuve mari de stejar slavonian, conținutul fiind pompat frecvent. Aceasta este urmată de o lungă ședere a mustului pe piei; aproximativ treizeci de zile, pentru a extrage cât mai multe substanțe polifenolice posibil pentru a facilita începerea fermentației malo-lactice ulterioare în barrique.
Învechire: 36 de luni în butoaie mari de stejar slavonian de 3000/5500 litri și 6 luni în sticlă.
Grad de alcool: 15,5%
Temperatura de servire : 14-15 ° C
Avem aici un vin spectaculos din Negroamaro (100%), recoltă 2007, cules aproape de prima brumă.
Este un vin corpolent, cu un buchet intens care te plimbă de la note de gem de prune la subtonuri de cireșe în alcool cu urme de cacao și de lemn dulce. Îl recomandăm a se servi rece!
Scrie un review